Home
 
About Me
Concerts
Press
Compositions
Score samples
Audio samples
Cookie info
 
 
Contact Information  
« back

Flessenpost


Er is een fout gemaakt. Per ongeluk ben je in het verkeerde gezin geboren. Je had liever bij de buren willen wonen. Maar het allerliefst bij je oma. In plaats daarvan zit je opgescheept met een moeder die het goed bedoelt, maar je niet begrijpt. En met een broertje dat je het liefst z'n nek om zou willen draaien.

Dit is het verhaal van Alba, een meisje tussen barbie en beha, dat liever kwaad dan bang is en zo snel mogelijk op eigen benen wil staan: be cool be tough, be a girl! Maar dan breekt er ruzie uit over een erfenis, loopt Kerstmis in de soep omdat papa is ingesneeuwd en wordt iemands verjaardag vergeten.

Tegenover alle absurde familiegebeurtenissen staan de humor en wijsheid van oma Mieselwitz. Bij haar vindt Alba de rust en de ruimte om langzaam op te groeien in een wereld die verlangt dat je zo snel mogelijk een persoonlijkheid bent.

Flessenpost is een muziektheatervoorstelling voor drie spelers en drie musici. Met deze voorstelling waagt jeugdtheater Sonnevanck zich opnieuw op het grensgebied tussen theater en opera.

De muziek voor 'Flessenpost' werd geschreven in opdracht van Theatergroep Sonnevanck. De regie was in handen van Flora Verbrugge. De uitvoerende musici waren Dominique Zwartele (klarinet, basklarinet), Marcel van Oosterwijk (orgel) en Henk van Lingen (gitaar).
De premiere was in de Twentse Schouwburg te Enschede op 14 februari 1998.